Bun venit !

Bun venit la blogul Mămăligă !Sper că va găsiţi multe informaţii interesante.Folosiți rubrica : Mai multe știri .Mulţumesc vizita al dumnevoastră !O zii bună!

Faceți căutări pe acest blog

13 oct. 2011

Exclusiv | Incredibil! Un martor aruncă în aer ancheta în cazul sportivului bătut în Giurgiu Mai mult: Exclusiv | Incredibil! Un martor aruncă în aer ancheta în cazul sportivului bătut în Giurgiu - Ştiri interne | Libertatea.ro

Cu fiecare zi care trece de la moartea brutală a baschetbalistului american Hardy Chauncey, bătut crunt acum patru zile în clubul Emotione din Giurgiu, ies la iveală amănunte incredibile. Libertatea a aflat că martor-cheie al teribilului atac este chiar fata unui cap al Poliţiei din Giurgiu!
Hardy, coordonatorul de joc al celor de la CSŞ Giurgiu, şi-a petrecut ultimele minute din viaţă dansând pe ring sau printre mesele din clubul Emotione, loc în care sărbătorea alături de colegi victoria asupra echipei Dinamo. Cunoscut în oraş, sportivul, un soi de vedetă locală, a dansat, pe rând, cu mai multe tinere, unele măritate, alte nu, dar mai toate aflate în anturajul celor din clanul Butoane, indivizi despre care se spune că seamănă teroare în Giurgiu. Nici un moment baschetbalistul nu şi-a făcut griji că astfel ar putea deranja pe cineva şi, cu atât mai mult, că ar putea fi chiar ucis.

A băut doar o gură de bere

În semn de apreciere, unul dintre obişnuiţii localului i-a oferit o bere din care Hardy a gustat doar la insistenţele acestuia, după care a pus sticla pe masa celui care-l cinstise şi s-a îndreptat spre prietena indivizilor care aveau să-l stâlcească în bătaie. În acel moment, şi-a semnat condamnarea la moarte. “Hardy avea obiceiul să danseze mult, să se simtă bine cu toată lumea. În seara aia a dat o tură prin tot localul, aşa cum făcea de obicei. A dansat cu multe fete... Printre ele era şi fiica unui poliţist şmecher din oraş. A dansat-o de vreo două, trei ori... Atât... Dar a fost suficient să-i scoată din sărite pe interlopi, că ăstora nu le trebuie motiv să bată pe cineva”, ne-a dezvăluit una dintre persoanele care s-au aflat în club în acea seară blestemată.

l-au zdrobit capul cu picioarele

“La masa aia erau şase persoane. Fata asta de poliţist, încă o tipă, un nepot de-al lui Butoane, unul dintre fiii lui, un apropiat al clanului şi Gipsy, ăsta care a ieşit singur în faţă. Din senin, fără avertisment, ăia patru s-au năpustit asupra americanului. Toţi, nu unul cum se spune... Unul i-a dat în cap cu o sticlă de şampanie, după care a urmat măcelul. Pumni, picioare... La final, când l-au văzut pe jos, au jucat cu picioarele pe capul lui... Totul a plecat de la dansurile cu fata poliţaiului, care acum tace mâlc. Toată lumea a văzut scenele, dar sunt terorizaţi, le e frică să nu fie ucişi... La câteva mese de locul în care sportivul a fost bătut cu cruzime, se afla, cu amicii ei, o altă fiică de poliţist, şi el şmecher în Giurgiu... Apoi a urmat mizeria aia că Hardy ar fi fost în comă alcoolică... Nici n-a băut săracu’. A murit cu zile...”, ne-a mai povestit persoana care a văzut incidentul.

«Trebuia să fie doar un avertisment»

După ce l-au stâlcit în bătaie pe bietul sportiv care avea să moară din cauza gravelor răni suferite în special la cap, interlopii au încins o altă băută la o benzinărie, aflată la ieşirea din oraş. Acolo, realizând, probabil, nenorocirea pe care au produs- o, au început să se certe, acuzându- se reciproc că l-au lovit mult prea tare pe baschetbalist. “Nu trebuia, bă, să i-o dăm aşa. Trebuia să fie doar un avertisment”, şi-ar fi spus unul altuia.

Trupul sportivului a fost ridicat de la INML

Sicriul cu trupul neînsufleţit al sportivului a fost ridicat ieri dimineaţă de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Rămăşiţele umane urmau să fie trimise acasă, în SUA, cu un avion de linie, în cursul după-amiezii de ieri. Trupul lui Chauncey a stat la INML două zile. După ce s-au finalizat toate procedurile, trupul a fost îmbălsămat şi ţinut într-o cameră frigorifică specială pentru a rezista transportului special până în SUA.

Preţul tăcerii, 100.000 €?

Prin oraş umblă vorba că, imediat după tragicul incident din clubul Emotione, interlopii din Giurgiu s-au întâlnit şi au căzut de acord că cineva trebuie să iasă în faţă şi să declare că el l-a lovit pe american. Cel mai potrivit, se spune, ar fi fost acest Ionuţ George Tănăsoaia, bun prieten cu Floricel, unul dintre fiii lui Butoane, care ar fi acceptat “oferta” contra sumei de 100.000 de euro. Iniţial, soţia lui Tănăsoaia, zis Gipsy, şi-a apărat bărbatul susţinând sus şi tare că este nevinovat. O zi-două mai târziu, femeia “s-a sucit” şi a declarat în presă că soţul ei e vinovat, subliniind că numai el l-a lovit pe american.

Amenzi pentru medici şi Ambulanţă

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat ieri că s-au descoperit nereguli la Spitalul Giurgiu. De altfel, unitatea spitalicească a şi fost amendată cu 35.000 de lei. De asemenea, cei doi medici de gardă din spital au primit sancţiuni băneşti de câte 3.000 de lei, Ambulanţa Giurgiu a fost amendată cu 15.000 de lei, iar doctorul de pe salvare, cu 1.500 de lei. “S-a observat lipsa aplicării unor investigaţii, a monitorizării corecte şi ocolirea unor decizii care ar fi trebuit luate în favoarea pacientului”, a precizat Arafat.

Doi tineri au depus deja mărturie împotriva bătăuşilor

La două zile de la crimă, doi tineri care au fost martorii întregului atac şi-au luat inima în dinţi şi s-au dus la poliţie să declare ce au văzut. Surse apropiate anchetei ne-au dezvăluit că fata şi băiatul i-au indicat drept autori ai atacului pe toţi cei patru aflaţi la masă cu fiica de poliţist şi cu amica ei. “Copiii susţin că toţi patru l-au lovit şi apoi călcat în picioare pe american”, ne-au spus sursele noastre.

Interlopii s-au ascuns?

De când Hardy Chauncey a fost omorât, neamurile lui Butoane, apropiaţii lui, dar şi multe dintre fetele care au fost în bar au intrat parcă în pământ. “Nimeni nu i-a mai văzut prin Giurgiu, unde mişunau toată ziua... S-au ascuns, probabil, sau au fugit... S-au dat la fund să astupe mizeria... Cine ştie... Nu aveau cum să treacă neobservaţi, nici ei, nici maşinile lor pe care le ştie tot oraşul şi acum nu mai sunt în parcări...”, spun sursele noastre.

Conturi deschise la bănci româneşti pentru ajutorarea familiei sportivului din America

Trupul neînsufleţit al baschetbalistului american Hardy Chauncey va fi însoţit în SUA de antrenorul Theo Evans şi de colegul de echipă Justin Eller, de unde va fi preluat de familia profund îndurerată. Federaţia Română de Baschet a decis să deschidă două conturi, la BRD - Sucursala Calderon, pentru a veni în sprijinul familiei Hardy. Cei care vor să facă donaţii pot depune banii în conturile următoare: RO24BRDE410SV27523084100 (lei) şi RO- 20BRDE410SV27523164100 (dolari).

Sala din Giurgiu va primi numele americanului

Conducerea clubului CSŞ Giurgiu a decis să amâne următoarele două partide ale echipei, cu CSU Atlassib Sibiu (15 octombrie) şi CSU Ploieşti (19 octombrie), din cauza şocului provocat de decesul lui Hardy Chauncey.
În această sală se disputau jocurile echipei locale de baschet
Giurgiuvenii nu ştiu dacă vor mai continua în Divizia A, în condiţiile în care pot rămâne fără antrenorul Theo Evans, dar şi fără toţi jucătorii străini din lot, care s-au decis să părăsească România. În altă ordine de idei, oficialităţile locale vor să dea numele baschetbalistului american sălii sportive din localitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu