Bun venit !

Bun venit la blogul Mămăligă !Sper că va găsiţi multe informaţii interesante.Folosiți rubrica : Mai multe știri .Mulţumesc vizita al dumnevoastră !O zii bună!

Faceți căutări pe acest blog

17 oct. 2011

Etienne Davignon, şeful Clubului Bilderberg, la Bucureşti

În urmă cu exact un an, au venit la Bucureşti membrii ai Comisiei Trilaterale Europa : Mario Monti, preşedintele acesteia, Peter Sutherland, preşedintele de onoare al organizaţiei şi preşedinte al Goldman Sachs, Zbigniew Brzezinski, ex-preşedinte al Comisiei. Atunci, s-a discutat, la Banca Naţională a României, despre viitorul NATO, despre vecinătatea României, despre Rusia, Marea Neagră şi guvernanţa globală.A fost prima reuniune regională din istorie care s-a desfăşurat în ţara noastră. În aceste zile, consemnăm, tot la Bucureşti un eveniment remarcabil: Conferinţa “European Union-aftet the sovereign debts crisis”, găzduită de BNR, se va desfăşura în data de 14 octombrie.Lucrările se vor desfăşura în prezenţa vicontelui Etienne Davignon, preşedintele Clubului Bilderberg şi Richard Haas, preşedinte al Consiliului pentru Relaţii Externe.

Clubul, un for elitist

Clubul Bilderberg a fost înfiinţat acum jumătate de secol, dar se cunosc puţine informaţii exacte despre acest forum elitist, căci reuniunile sale nu sunt niciodată mediatizate. Şi, considerat o societate secretă, este învăluit în tot felul de legende. Scopul său ar fi orchestrarea mondializării economiei. Se întâlneşte în fiecare an, în cele mai luxoase hoteluri şi reşedinţe private din Europa, iar o dată la 4 ani, în Statele Unite. Participanţii sunt bancheri, baroni ai trusturilor de presă de mare calibru, premieri, capete încoronate şi lideri politici. Motivele pentru care lumea defineşte grupul Bilderberg ca fiind “Guvernul mondial nevăzut” sunt legate de obiectivele formulate în 1954, fondatorul Clubului, prinţul Bernhard al Olandei: crearea unui Guvern mondial la începutul mileniului trei, globalizarea economică şi o armată globală, care să intervină rapid. Se spune că James P. Wartburg, bancher şi consilier al lui D. Roosevelt, ar fi declarat, atunci, furios: “Fie că vreţi, fie că nu, vom avea un guvern mondial! Singura chestiune este dacă va fi acceptat sau impus”. Se mai spune că la consfatuiri nu participă decât oameni care au dovedit loialitate Caselor Rockefeller şi Rothschild.

Viconte belgian, născut la Budapesta

Din 1999, Clubul este condus de vicontele Étienne Davignon. Vicontele s-a născut la Budapesta, pe 4 octombrie 1932, într-o familie de diplomaţi. Şi-a început studiile de drept la Universitatea Saint-Louis din Bruxelles, şi le-a continuat la Universitatea Louvain.Şi-a completat formaţia intelectuală prin studii economice şi de filozofie. Este un politician influent şi un important om de afaceri din Belgia. Ca oricărei Balanţe, nu-i este străin spiritual justiţiar şi cel al armoniei. De altfel, este fondatorul al organizaţiei Masa Rotundă Europeană. După ce a terminat facultatea, ajunge şef de cabinet al ministrului de externe belgian Paul-Henri Spaak şi al premierului Pierre Harmel care conducea, între 1964-1968, un guvern format din social-creştini şi socialişti. Davignon a fost şi primul preşedinte al Agenţiei Internaţionale de Energie (1974-1977). În 1981, a fost ales pentru 4 ani într-o altă funcţie importantă: vice-preşedinte al Comisiei Europene. De asemenea, a condus, ca preşedinte, Institutul Regal de Relaţii Internaţionale. Este membru al clubului Bilderberg din 1974. În 2002 a fost ales vice-preşedinte al noii companii “Suez-Tractebel“, iar în 2004, regele Albert II i-a oferit titlul onorific de ministru de stat.

CFR , o parte a Guvernului mondial?

Council of Foreign Relations (CFR)- Consiliul de Relaţii Externe- este considerat ca fiind ”adevăratul guvern al SUA”. A fost creat în 1921, de Edward Mandell House, consilierul preşedintelui Woodrow Wilson, dar finanţat de Banca Morgan şi de familia Rockefeller. Membrii se întrunesc în sesiuni închise, după modelul societăţilor secrete şi dezbat probleme pe teme militare, politice, drepturile omului, globalizare. Oficial, CFR e un centru de cercetări pentru relaţiile internaţionale, propunându-şi să descopere şi să stimuleze generaţii de filosofi şi lideri pentru politica externă. Dacă ar fi să credem teoriile conspirative, în spatele caracterului aparent inofensiv al Consiliului, s-ar ascunde o puternică organizaţie, una din cheile instaurării guvernului mondial. CFR pare că se află deasupra marilor partide politice, la fel ca şi una dintre sursele sale de recrutare, Skull and Bones. La început, conducerea CFR era alcătuită din mari bancheri şi din influenţi oameni din guvern, afaceri şi mediul intelectual. În interiorul organizaţiei ar exista “un grup mult mai mic, dar mai puternic, alcătuit din bancheri de pe Wall Street, cu scopul de a obţine monopolul bancar mondial. Facţiune este condusă de fraţii Rockefeller. Organizaţia are 3500 de membri, prezenţi şi în Clubul Bilderberg , şi este condusă de Richard N. Haas, autorul a 12 cărţi despre politica externă şi management.

"Métoda Davignon", în politica externă a Europei

Etienne Davignon a contribuit la construcţia europeană, prin raportul său despre apropierea politicilor din ţările europene. După Sommet-ul găzduit de oraşul La Haye, a condus un comitet de înalţi funcţionari, a cărui sarcină era să elaboreze propuneri menite să relanseze politica externă comună europeană. Le 27 octombrie 1970, Consiliul de miniştri al Comunităţii Europene aprobă "Raportul Davignon" care propunea crearea unui mécanism de informare şi consultare în domeniul politicii externe. Textul preconiza organizarea unor reuniuni semestriale ale miniştrilor Afacerilor Externe ale ţărilor din comunitatea Economică Europeană , dar şi întâlniri trimestriale al unui comitet politic, format din directori de politici din ministerele de externe, care să pregătească reuniunile. De asemenea, preşedintele comitetului era obligat să transmită în fiecare an la Parlamentul European o evaluare a cooperării politice. "Métoda" Davignon s-a remarcat prin supleţe, punând accentul pe angajamentul guvernelor de a se consulta în mod constant. Un al doilea "Raport Davignon", adoptat în 1973, prevedea ca "în problemele de politică externă, fiecare stat avea obligaţia să nu-şi fixeze o poziţie definitivă, înainte de a se consulta cu partenerii săi."

“Criza financiară schimbă lumea”

Propunerea Bilderberg pentru un superstat federal european şi o singură monedă are probabil rădăcini mai vechi. O investigaţie a celor de la BBC a scos la iveală documente de la primele şedinţe Bilderberg care confirmau că Uniunea Europeană a fost un vlăstar al grupului. Şi Davignon a recunoscut că Bilderberg a ajutat le crearea monedei euro, clubul fiind cel care a introdus în agenda discuţiilor politice ideea unui singur etalon monetar, la începutul anilor ‘90. Vicontele a admis acest lucru într-unul din rarele interviuri pe care le-a dat. A adus în discuţie şi faptul că întâlnirile anuale ale grupului Bilderberg sunt considerate deobicei “prilejul unei conspiraţii“.
Apropo de criza financiară, Etienne Davignon a declarat că : " Din 28 octombrie 2008, lumea nu va mai fi aceeaşi. Vom avea un "înainte" şi un "după" faţă de acest moment, pentru că sistemul n-a rezistat la excesele….sistemului. Astăzi, e clar, suntem în curs de a reconstrui în parte sistemul şi încercăm să administrăm consecinţele negative. Este nevoie de un mai bun echilibru între responsabilităţile statului şi sectorul privat, căruia i se cere mai multă energie. Deci, este nevoie de noi adaptări şi de schimbări". De altfel, între 1981-1985, Davignon a elaborat un plan de restructurare a industriei europene : " Sunt definitiv convins că fără industrie nu se poate vorbi de o economie puternică, iar industria nu poate să se dezvolte fără să accepte regulile dure ale competitivităţii decât în măsura în care statul supraveghează ca ceea ce o înconjoară să-i fie mereu favorabil."
http://www.independent-al.ro/vip

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu