Bun venit !

Bun venit la blogul Mămăligă !Sper că va găsiţi multe informaţii interesante.Folosiți rubrica : Mai multe știri .Mulţumesc vizita al dumnevoastră !O zii bună!

Faceți căutări pe acest blog

17 oct. 2011

Etienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg: “Euro este un experiment reuşit”

Feriţi de ochii presei, conducătorii a două dintre cele mai importante instituţii care ţin în mână destinele omenirii au ajuns, vineri seară, la Banca Naţională a României. Urmăriţi aici principalele declaraţii de la eveniment.

“Nu cred că lărgirea Uniunii s-a făcut prea repede” şi-a susţinut Davignon proiectul, susţinând că viziunea celor care au crezut în proiectul european nu a fost o utopie. “Spania şi Portugalia nu s-au alăturat unei utopii! Cred însă că proiectul european a fost prost explicat la momentul extinderii sale” a adăugat Davignon.

Extinderea Uniunii s-a făcut la scurt timp după căderea URSS, iar paşii pe care statele din Europa de Est i-au făcut spre aderare, au fost foarte puternic încărcaţi emoţional. “Acum, când Uniunea are probleme, cetăţenii resimt efectele aderării ca pe o agresiune, simt că le ia economiile” a adăugat Preşedintele Grupului Bilderberg, explicând fundamentele reacţiei cetăţenilor nemulţumiţi de modul în care apartenenţa la spaţiul european le afectează vieţile.

R. Haas: “Cred că neacceptarea Turciei în Uniune este un lucru rău pentru Europa şi Turcia”

Preşedintele Council of Foreign Relations, susţine acceptarea Turciei în Uniunea Europeană. Faptul că America este o ţară multiculturală, este în opinia lui Haas unul dintre ingredientele succesului SUA, iar modul în care Uniunea Europeană tratează problema Turciei este cel puţin nepotrivită.

“Cred că respingerea accesului Turciei în Uniune este un lucru rău pentru Europa şi în acelaşi timp rău pentru Turcia. Pe termen lung, ambele părţi au de pierdut” a spus Haas.

Preşedintele CFR a vorbit şi despre modul în care România poate să intre în competiţia pentru atragerea capitalurilor străine cu restul statelor din Europa. În opinia acestuia, un program de privatizare, dezvoltarea de proiecte de infrastructură şi investiţia în capitalul uman prin educaţie, şi eventual prin dezvoltarea unor centre de excelenţă, ar putea fi lucrurile pe care România ar putea miza. “Duse la capăt cu succes, asta v-ar aduce reputaţia necesară în faţa investitorilor” a completat acesta.

Etienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg: “Euro este un experiment reuşit”

Şeful Grupului Bilderberg, considerat a fi unul dintre “naşii” monedei unice europene, susţine că proiectul este încă viabil, şi că a adus suficient de multe lucruri bune, pentru a fi continuat.

“Moneda unică a adus stabilitatea preţurilor, a permis păstrarea stabilităţii preţurilor şi a adus multe alte lucruri bune. Acum, brusc trebuie să facă faţă unei crize” a spus Preşedintele Grupului Bilderberg explicând încetineala cu care instituţiile europene s-au mişcat, întârziind să dea un răspuns pe măsură crizei. “Proiectul Uniunii Europene este un proiect unic, şi dacă nu merge, va da un semnal foarte prost restului lumii” a argumentat acesta în favoarea luării de măsuri pentru salvarea acestuia. Davignon susţine că eşecul “euro” trebuie evitat măcar şi pentru faptul că nu există o alternativă la dispariţia acestuia, iar un astfel de eveniment ar crea lumii probleme cu mult mai mari decât are acum. “Trebuie să acceptăm costul adus de criza din Grecia” a mai spus acesta.

Richard Haas, preşedintele CFR: “Pericolul care ne pândeşte acum este suprareglementarea pieţelor”

Preşedintele Concil of Foreign Relation, a susţinut că actualul context tulbure prin care trec pieţele financiare, poate face ca reglementatorii să supra-reacţioneze.

“Cred că este important să asigurăm un echilibru între libertatea pieţelor şi reglementarea acestora” a spus Hass. Acesta este răspunsul pe care acesta consideră că statele şi reglementatorii trebuie să-l dea crizei. “Cred că cel mai mare pericol pentru pieţe în acest moment este supra-reglementarea. Trebuie să fim foarte atenţi să nu supra-reacţionăm”.

“Cheia ieşirii din criză nu poate fi găsită în reglementare” a completat perspectiva lui Hass, vicontele Etienne Davignon, preşedintele Bilderberg.”Protecţionismul nu a funcţionat niciodată ca măsură de ieşire din criză” a adăugat acesta.

Articolul a fost preluat de pe site-ul Adevarul.ro.

Sursa foto: newshopper.sulekha.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu