Bun venit !

Bun venit la blogul Mămăligă !Sper că va găsiţi multe informaţii interesante.Folosiți rubrica : Mai multe știri .Mulţumesc vizita al dumnevoastră !O zii bună!

Faceți căutări pe acest blog

16 nov. 2011

E Băsescu în Bilderberg?

Conferinţa internaţională “Europa după criza datoriilor suverane ale statelor”, care a avut loc la BNR, principalii participanţi fiind vicontele Etienne Davignon, preşedintele misteriosului Grup de la Bilderberg, şi Richard Haas, şeful nu mai puţin enigmaticului Consiliu de Relaţii Externe, s-a încheiat fără ca publicul larg, direct interesat de scenariile puse la cale, să aibă acces la un set lămuritor de informaţii. S-a discutat, potrivit unor surse, despre competiţia dolar-euro- aur (e interesant că printre sponsorii reuniunii s-a aflat Compania Roşia Montană Gold Corporation...), despre procesul de globalizare, despre criza instituţiilor financiare. Nu ar fi lipsit mai vechea preocupare a Grupului de a împărţi deocamdată lumea în trei entităţi - Uniunea Europeană, Uniunea Americană şi Uniunea Pacific-Asia, variantă care e totuşi depăşită de marşul economic al Chinei şi de ambiţiile Rusiei.

Per total, liderii politici şi mai ales marii bancheri ţin să-şi păstreze cu orice preţ dominaţia, inclusiv prin politici de culise sau prin intermediul şi al altor structuri, cum e Comisia Trilaterală (o soră mai mică a Grupului de la Bilderberg, din care fac parte şi Mugur Isărescu, şi Mihai Tănăsescu). Circulă zvonul că nici preşedintele Băsescu nu-i străin de aceste construcţii, străşnicia cu care chiar acum vreo două luni susţinea ideea unor State Unite ale Europei fiind un argument în acest sens.

Volens-nolens însă, Grupul va trebui să-şi modifice atitudinea. Mişcarea de masă “Ocupaţi Wall Street!”, devenită “Mişcarea Indignaţilor”, cuprinde din ce în ce mai multe ţări, ajungând la acte de violenţă şi avertizând politicienii şi bancherii că populaţia lumii, de 7 miliarde de oameni, nu-i alcătuită doar din potentaţi rapace şi nu mai suportă să fie redusă în bună parte la sărăcie şi călcată în picioare. Guvernele, vârfurile sistemului financiar mondial, reunite în structuri supranaţionale, cum s-or numi ele, Trilaterala sau Grupul de la Bilderberg, trebuie să priceapă că vremea popoarelor adormite, a polarizării brutale săraci-bogaţi a societăţilor şi a statelor a trecut şi a venit timpul unei viziuni realiste, lucide şi responsabile în gestionarea şi distribuţia resurselor. Pentru că alternativa ar fi haos şi chiar punerea în primejdie a păcii.
Sursa : http://www.libertatea.ro/detalii/articol/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu