Bun venit !

Bun venit la blogul Mămăligă !Sper că va găsiţi multe informaţii interesante.Folosiți rubrica : Mai multe știri .Mulţumesc vizita al dumnevoastră !O zii bună!

Faceți căutări pe acest blog

23 oct. 2011

Două dintre infracţiunile de care este acuzat Dinu Patriciu în dosarul Rompetrol s-au prescris

Tribunalul Bucureşti a constatat, vineri, că două dintre infracţiunile de care este acuzat omul de afaceri Dinu Patriciu şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Rompetrol s-au prescris, respectiv manipularea pieţei de capital şi divulgarea de informaţii privilegiate.





Deşi instanţa a constatat înlăturarea răspunderii penale pentru cele două infracţiuni, Dinu Patriciu şi ceilalţi inculpaţi şi-au exprimat poziţia în sensul continuării procesului, susţinând că doresc să îşi dovedească nevinovăţia.

Chiar dacă a scăpat de două acuzaţii, în sarcina lui Dinu Patriciu rămân alte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, pentru care se va continua judecarea.

Următorul termen al procesului a fost fixat pentru 16 noiembrie, când trei dintre inculpaţi, Sorin Pantiş, Paul Gabriel Miclăuş şi Claudiu Simulescu, îşi vor exprima poziţia cu privire la prescrierea celor două infracţiuni.

Procesul Rompetrol este unul dintre cele mai lungi din România. El trenează la Tribunalul Bucureşti (instanţă de fond) de peste cinci ani, fiind introdus pe rolul acestei instanţe din 29 septembrie 2006.

În cei cinci ani de când se judecă la Tribunalul Bucureşti, avocaţii inculpaţilor au uzat de toate mijloacele pentru amânarea judecării lui: lipsa prin rotaţie a avocaţilor, atacarea procedurii, ridicarea unor excepţii, inclusiv apelul la Curtea Constituţională, unde cauza a stat aproape un an de zile.


Împreună cu Dinu Patriciu, în acest dosar sunt judecaţi Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

O parte a dosarului se referă la modul în care Rompetrol a preluat o creanţă de 85 de milioane de dolari, procurorii DIICOT susţinând că aceasta trebuia încasată de statul român. AGERPRES


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu